Renovarea casei, este oexperiență care multora le dă bătăi de cap,dar, cu uneltele și pașii necesari se poate transforma într-o experiență plinăde satisfacții.
După cum știm, renovareacasei poate fi complexă și predispusă unor evenimente neprevăzute. Fiecare areun proiect diferit și își dorește ca rezultatul final să fie unic, însă, cutoate acestea, sarcinile și cerințele unui proiect de renovare tind să fiecomune.
În realitate, renovareaunei case nu trebuie să fie nici lungă și nici costisitoare. Cheia pentru unproces de renovare este planificarea.
Noi ți-am pregătit o serie de articole care să te ajute să îți realizezi planul de renovare, cum sa îți alegi mobila și o serie de tips&tricks pentru a-ți transforma casa în proiectul tău de vis.
Mai jos îți prezentăm primii pași esențiali pe care să-i parcurgi înainte să începi un proiect de renovare .
#1Creează un plan de renovare
În primul rând este important să fii realist cu privire la durata procesului de renovare.
Deși credem că înlocuirea pieselor vechi de mobilier poate fi simplă, îndepărtarea acestora poate dura de la câteva ore, la câteva săptămâni. La fel se întâmplă și în cazul produselor noi comandate.
Tocmai de aceea este necesar să îți planifici planul cu o marjă de eroare, pentru a nu fi luat prin surprindere.
Un alt aspect de care trebuie să ții conteste dacă vei rămâne în locuință sau nu până la finalizarea renovării.
În cazul în care decizi să rămâi, procesul de renovare trebuie structurat în așa fel încât să te poți bucura încă de spațiul pe care ți-l oferă casa. Nimeni nu își dorește să trăiască într-un șantier în lucru.
Astfel, planul trebuie să înceapă cu încăperile centrale sau pe cele mai puțin folosite, ca mai apoi să ajungi să renovezi și dormitorul.
#2Planifică-ți realist bugetul
Primul aspect la care ne gândim atunci când începem un proces de renovare este: bugetul. În funcție de acesta proiectul de renovare poate fi unul elaborat, sau nu.
În cazul în care dorești să îți renovezi casacu un buget redus, acest pas este esențial.
Atunci când ne calculăm bugetul, nu este suficient să punem prețurile fixe pentru obiectele pe care ni le dorim, ci să fim flexibili, căci, în spatele mobilierului vechi se pot afla multe surprize.
Cu toate acestea, nu te descuraja, atunci când ai un plan bine stabilit și bugetul poate fi gestionat pe măsură.
#3Alege un stil și rămâi constant
Înainte de a contacta o firmă de design interior sau a începe căutările prin magazine, este necesar să știi ce stil urmează să abordezi.
Alegerea unui stil te va ajuta să eviți toată confuzia provocată de nenumăratele modele și idei de design și te va ajuta să rămâi fidel unei direcții.
De asemenea, alegerea unui stil te va ajută să rămâi în bugetul planificat și te va scuti de multe ore de confuzie.
La acest pas important este de reținut că atunci când îți setezi o direcție de design, este mult mai simplu să găsești accesoriile și obiectele de decor potrivite, fără a depăși bugetul stabilit.
Scurt si la obiect: primii pași în procesulde renovare sunt reprezentați de planificare.
Pe lângă numeroase piese de mobilier și obiecte de design interior, noi îți putem oferi și consultanță în procesul tău.
Te așteptăm în showroom-ul Atria pentru a împărtăși cu tine mai multe tips&tricks și pentru a-ți prezenta ce opțiuni găsești la noi!