3 sfaturi practice pentru curatenia de primavera

Odata cu venirea primaverii, parca simtim nevoia de o curatenie generala, nu pentru ca ea s-ar impune si pentru ca Sarbatorile de Paste ar veni curand, ci mai ales pentru ca simtim nevoia sa ne improspatam casele si sufletele si sa scapam de umbrele unei ierni prea lungi. Cu toate astea, gospodinele stiu ca in fiecare an, curatenia de primavara inseamna multa munca, efort si cheltuiala, de accea ne-am gandit astazi sa iti prezentam cateva mici sfaturi practice ca sa obtii rezultate spectaculoase cu minimul de efort, intr-un timp scurt.

curatenia de primavara

Curatenia de primavara

  1. Curatenia chiuvetei cu otet

Otetul este o minune la casa oricarei femei, si nu numai in salata! Pe langa faptul ca poate elimina rugina, el este si un bun solvent al grasimilor si al depunerilor. Chiuvetele tale sunt colectoare de bacterii, dar daca nu ai apucat sa iti cumperi produse specializate de curatenie sau imbratisezi idei eco, spala chiuvetele cu apa si un detergent obisnuit de curatenie, apoi clateste mai intai cu otet, apoi cu apa oxigenata (fara a le combina insa). Chiuvetele tale vor fi eliberate de bacterii si vor straluci de curatenie !

curatenia de primavara 2

Produse pentru curatenia de primavara

  1. Nu spala geamurile cand e soare puternic afara

Daca te descurajeaza ploaia de fiecare data cand speli geamurile, afla ca o zi innorata si mai rece este mai buna pentru a spala gamurile decat una insorita. Soarele si caldura mare fac ca apa si substantele de pe geamuri sa se usuce foarte repede, lasand dare in urma pe care tot tu va trebui sa le stergi pana le elimini. Cel mai bine alege o zi mai innorata si prepara o solutie de spalat geamuri din otet, apa si cateva picaturi de detergent de vase. Foloseste o laveta din microfibra si nu uita celebra hartie de ziar despre care ne-au invatat mamele si bunicile noastre.

  1. Pulverizeaza Spray-ul pentru mobila pe carpa, nu pe mobila

Multe femei, din dorinta de a isi eficientiza munca, pulverizeaza spray-ul pentru mobila direct pe mobila. Acest lucru insa poate face ca lichidul sa se usuce, pana apuci sa il stregi cu carpa, se poate impregna in mobila, devine lipicios si chiar uneori pateaza. Cel mai simplu e sa pulverizezi spray-ul pe carpa cu care stergi praful si sa alternezi intre portiunile de carpa folosite, avand grija ca fiecare piesa de mobilier sa fie strearsa cu o portiune curata, pentru a nu intinde praful colectat de pe birou pe rafturile de la biblioteca.

Tu ce trucuri stii sau aplici atunci cand faci curatenia de primavara ? Ai si alte sfaturi practice pe care ti-ar placea sa ni le impartasesti ?

Lasă un răspuns