Idei de inspiratie boema pentru dormitor

Stilul boem este caracterizat ca fiind romantic, feminin, eclectic, insa acesta poate oferi si eleganta, confort si armonie vizuala, fiind o solutie foarte practica pentru cei care doresc un decor dus dincolo de tiparele moderne.

Fiind un stil rafinat in detalii, pentru un decor perfect este nevoie de note romantice, hippy, orientale sau de epoca. In ziua de azi, tendinta de baza este adoptarea unui stil inspirat din natura cu plante de interior, mobilier din lemn natural si decoruri neutre.

Astazi iti propunem sa revenim la această tendinta decorativa si sa-ti oferim cateva sfaturi pentru a incorpora elemente boeme pentru dormitorul tau.

1. Pat boem

Idei de inspiratie boema pentru dormitorIndiferent de modul in care te hotarasti sa iti decorezi dormitorul, mobilierul va fi unul dintre primele lucruri pe care le vei instala. Ce este un pat boem? Patul boem este cel mai adesea un pat din lemn care nu are neaparat un cadru. Nu vei vedea niciodata un pat boem inalt, cu fel de fel de ornamente. Poti opta chiar pentru a pune salteaua direct pe podea. Ideea este de a avea o zona de odihna confortabila. In ceea ce priveste lenjeria de pat, te poti juca cu culorile pentru a obtine un rezultat cat mai personal. Desenele de inspiratie marocana, sud-vestica sau tribala sunt in prezent in trend.

2. Lumina naturala

boem3 (1)Stilul boem se bazeaza foarte mult pe ideea de a avea o atmosfera naturala in camera. Cea mai buna modalitate este sa lasi sa intre cat mai multa lumina in incapere. Pentru a face acest lucru, poti opta pentru perdele frumoase transparente, care permit patrunderea luminii naturale. Daca ferestrele sunt orientate spre gradina sau spre o priveliste frumoasa, poti fara doar si poate sa dai perdelele de tot la o parte si sa lasi lumina sa iti inunde dormitorul.

3. Plantele naturale

Idei de inspiratie boema pentru dormitorCe poate aduce mai bine aminte de natura decât plantele?! Acestea sunt o necesitate pentru decorul boem. Asadar, pentru o atmosfera cu adevarat naturala si verde, va trebui sa instalezi cateva plante de apartament in dormitor. In timp ce lasi toată acea lumina naturala sa iti patrunda in camera, ce-ar fi sa lasi natura inasi sa te invadeze.

4. Covoare, paturi si perne cu modele interesante si colorate

Idei de inspiratie boema pentru dormitorDaca exista un lucru pe care il observi imediat la spatiile de inspiratie boema, acestea sunt culorile. Cu un covor cu model indraznet sau o impletitura deosebita vei obtine exact stilul pe care il doresti. Pe langa ciucuri si franjuri te poti juca cu o multime de alte lucruri cum ar fi: esarfe, margele, imprimeuri, accesorii inspirate din natura, etc. De asemenea, alege cuverturi, perdele, draperii, perne decorative, sau chiar un tapet cu model pentru a insufla dormitorului cat mai multa culoare.

Paturi rustice, motive etnice, plante, totul este permis! Confortul, varietatea, asocierile neprevazute, romantismul, intrepatrunderea diferitelor lumi și culturi sunt toate descrieri care contureaza stilul de viata boem. Acest stil este asadar oricum vrei tu, numai plictisitor, nu. Nu uita: dormitorul este locul tau de odihna, relaxare si meditatie!

Lasă un răspuns