Modele de tapet pe care le vei iubi la prima vedere

In ultimii ani, tapetul a revenit la moda in designtul de interior care prefera o abordare postmoderna.

Practic, usor de intretinut si versatil, tapetul a depasit epoca in care era considerat „batranesc” sau pretentios.

Astazi, exista o gama foarte larga de modele, combinatii de culori si texturi care mai de care mai inovatoare, mai incitante si mai interesante. Tapetul poate schimba complet decorul unei camere si ii poate da o stralucire noua, o atmosfera clasica, sau din contra, contemporana, contrast, textura, si adancime.

Hai sa vedem astazi impreuna 5 modele de tapet pe care le vei iubi la prima vedere!

  1. Tapetul cu motive exotice

1Acest tip de tapet functioneaza in mai multe chei: acopera peretii cu un material usor de intretinut, decoreaza complet o camera si joaca rolul de opera de arta. Desigur, unii il pot considera destul de incarcat, nemailasand loc si pentru alte tipuri de decoratiuni ale peretilor sau de obiecte cu scop estetic prin camera.

Dar, asa cum spun specialistii, cine mai are nevoie si de alte obiecte de decor atunci cand aduci o minunata jungla exotica si colorata drept la tine in sufragerie? A

cest tapet poate decora chiar si numai un perete dintr-o camera, obtinandu-se astfel un fundal deosebit pentru anumite piese de mobilier si un punct ce atrage privirea si intreaga atentie.

  1. Tapetul cu nori involburati

2In acest dormitor cu clare influente postmoderne tapetul ocupa atat peretii, cat si tavanul. Tonurile de alb, gri si negru, precum si modelul norilor care „curg” intr-un continuum spatiu-timp da camerei senzatia unui loc desprins din realitatea cotidiana.

Poate fi considerat un tapet pretentios, deoarece „cere” un decor predominant alb-negru, dar este mai versatil decat pare: tocmai aceasta neutralitate a nuantelor il face potrivit pentru combinatii de culori puternice, in doze mici, bine echilibrate, pentru un efect general spectaculos.

Acest tip de tapet imbie la relaxare, visare, la a ne da drumul imaginatiei si creativitatii. Senzatia de plutire si de contopire cu universul este inegalabila.

  1. Tapetul cu influente regale

3Este greu de descris senzatia pe care o are cineva atunci cand da cu ochii de acest tapet de o simplitate si de o complexitate concomitenta uluitoare. La prima vedere pare a ne infatisa un design abstract in alb si auriu, dar tocmai acest mix de culori, alaturi de modelul de tip vintage sunt elementele lui cheie. Albul si auriul reprezinta o combinatie nobila, cu aer regal, dand o senzatie de fast, de lux si de eleganta desavarsita.

  1. Tapetul in culori indraznete

4In aceasta camera, tapetul joaca rolul unei opere de arta, transformand un perete (sau o portiune dintr-un perete) intr-un punct ce focalizeaza atentia. Orice camera varuita in culori deschise, neutre, poate capata astfel culoare si adancime, in cel mai simplu mod cu putinta. Culorile puternice si design-ul geometric se potrivesc atat unei camere luminoase si vesele, bogate, cat si uneia in care s-a pus accent pe un decor minimalist.

  1. Tapetul intunecat-abstract

5Un tapet care ar pune multe probleme designer-ilor de interior mai putin creativi, acesta joaca o carte indrazneata: cum am putea sa stilizam o camera care este tapetata asttfel?

Verdele inchis si irizatiile subtile de burgundy par la prima vedere greu de asortat fie cu mobilierul, fie cu celelalte accesorii decorative. Cu toate acestea, un astfel de tapet nu este obligatoriu a fi folosit pentru intreaga camera, pentru ca ar inchide-o poate prea mult. Insa folosit ca fundal pentru a pune in evidenta piese de mobila in culori deschise, luminoase si contrastante, acest tapet poate deveni cea mai ingenioasa solutie la colorarea unei camere in tonurile potrivite.

Pe tine care dintre aceste modele de tapet te atrage cel mai mult? Pe care din ele le-ai vedea in locuinta ta?

Lasă un răspuns