Tehnici eficiente de relaxare la tine acasă

Atuncicând suntem înconjurați de situații stresante este foarte important să avem unspațiu destinat relaxării, în care să ne retragem atunci când simțim nevoia săne încărcăm bateriile, fără a fi necesar de a părăsi casa pentru a merge înspații special destinate relaxării precum sunt centrele de spa &wellness,centrele de meditație, etc.

Este deja cunoscut faptul că mediul în care trăim ne afectează direct, astfel este foarte important, pe lângă spațiile special create pentru desfășurarea activităților zilnice, să ne creăm un colț al nostru, o oază a liniștii și a relaxării.

În funcție de nevoile tale, există câțiva pași simpli pe care îi puteți face pentru a crea un spațiu pașnic și armonios de care să vă bucurați la sfârșitul unei zile aglomerate.

  1. În primul rând este important săluați în considerare amplasareamobilierului din încăpere și să stabiliți punctul central pentru a construiîn jurul acestuia  un cadru confortabilși intim.
  2. Iluminatul este foarte important.  Lumina naturală, a soarelui, poate faceminuni, tocmai de aceea este important să lăsăm lumina să pătrundă cât de multposibil în încăpere. Chiar și atunci când este noapte, luna reușește să oferelumina necesară pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Dacădoriți să citiți pe timp de noapte vă recomandăm să poziționați o lampă culumină caldă în apropierea locului de relaxare.

  • Adaugați flori. Fie proaspăt culese, fie înghiveci florile au un impact liniștitor atât la nivel vizual cât și olfactiv.
  • Culorile care ne înconjoară ne influențează dispoziția. Pentru o induce sentimentul de liniște și relaxare vă recomandăm săalegeți tonuri de albastru, verde și gri, la fel și tonurile naturale de alb șibej.
  • Pardoselile din lemn de esență tare și covoarele moi pot crea un punct unitar, care să ofere spațiului un aer mai relaxant,mai calm.  Puteți adăuga și un set deperne moi pe canapeaua pe care vă petreceți timpul pentru a vă bucura dediferența de texturi și materiale ale elementelor de decor.
  • Păstrați reviste și cărți pe măsuța de cafea saucreați un decor special care să evoce un sentiment de calm. Puteți adăuga lumânări albesau ușor parfumate pentru a oferi o notă de romantism.
  • Agățați portrete de familie sau fotografii în locurile dincare pot fi vizualizate cu ușurință atunci când stați relaxat.

Spațiilede relaxare sunt importante în fiecare cămin, iar astăzi ne bucurăm de ovarietate de moduri de construirea a acestui spațiu, ajutați de obiecte dedesign interior și imaginație.

În acest fel, vă puteți face să vă simțiți în largul dvs.ori de câte ori sunteți stresați, iar data viitoare când sunteți departe decasă sau vă simțiți deosebit de neliniștiți, amintiți-vă că există o mulțime demoduri de a crea un spațiu liniștit în jurul vostru!

Lasă un răspuns