Marsala, culoarea anului 2015 de la Pantone

In fiecare an, designerii de la Pantone aleg cate o culoare care va domina cromatica anului. Anul acesta, culoarea aleasa este marsala, o nuanta inspirata de culoarea vinului rosu invechit. Nuanta face parte din tonurile pamantii, si poate fi adoptata cu usurinta in vestimentatie, designul interior sau chiar machiaj. Marsala se potriveste ca o manusa atat femeilor cat si barbatilor, dand o nota de rafinament si eleganta.

Asortare

Asortarea culorii marsala

Sa iti schimbi garderoba este destul de dificil in fiecare an, dar sa schimbi decorul interior cu atat mai mult. Asa ca am cautat cateva nuante cu care marsala s-ar potrivi de minune si astfel facandu-ti tie munca de asortare cu decorul existent mult mai usoara.

Fie ca optezi pentru nuante simple sau texturate, mate sau lucioase, marsala se potriveste de minune cu ambra, galben auriu, verde turcoaz, si o gama variata de nuante de albastru. Daca iti doresti sa obtii o nota dramatica, alatura marsala cu nuante neutre.

Idei decorative

Accesorii marsala

 

Iti place sa fii mereu la moda si sa incluzi cele mai noi trenduri in decorul casei? Afla ca marsala este mai usor decat crezi de adoptat. Incepe cu schimbari mici si de mare efect! Perdelele si draperiile sunt un mod simplu de a intra in ton. Alege draperii in culoarea vinului rosu si perdele simple din organza cu o nota aurie discreta. Combinatia va arata foarte interesant mai ales daca o asortezi cu un covor cu tonuri rosii-marsala.

Pentru ca este atat de usor de asortat, nu trebuie sa iti faci griji ca nu se potriveste cu albastrul sau rozul care dominau pana acum camera. Marsala va intregi si da un plus de personalitate intregului decor.

In dormitor poti opta pentru lenjerii sau o cuvertura din tafta in culoarea anului, iar in baie, daca cromatica o permite, poti alege prosoape sau chiar un covoras de baie in acest ton.

Ce parere ai tu despre aceasta culoare vedeta a anului? Ai vrea sa iti completezi decorul cu obiecte de culoarea marsala?

Lasă un răspuns