Sfaturi practice pentru o casa ce miroase mereu bine

Ce placere, dupa o zi lunga de lucru sa te poti intoarce intr-o casa ce miroase mereu bine, nu-i asa? Uneori insa, din cauza gatitului, chiuvetei sau chiar gunoiului, in casa noastra persista mirosuri mai putin placute.

Hai sa vedem impreuna cateva sfaturi practice care iti vor face casa sa miroase frumos.

Un saculet cu lavanda in aspirator

placer-un-sac-de-lavande-dans-l-aspirateur-833444_w650h414

O solutie usoara si rapida prin care poti sa improspatezi aerul din casa este chiar in momentul in care faci curatenie. Plaseaza un saculet mic cu lavanda in aspirator. Cand vei aspira, un miros delicat de levantica va fi emanat in toata incaperea. Astfel, vei impusca doi iepuri dintr-un foc: casa va fi si curata si va mirosi si frumos.

Creeaza-ti propria aroma odorizanta

Sfaturi practice pentru o casa ce miroase mereu bine

Daca nu ai incredere in odorizantele din comert sau pur si simplu nu vrei sa scoti bani din buzunar pentru asta, iti oferim o solutie alternativa foarte interesanta prin care iti poti face casa sa miroase frumos. Ai nevoie de uleiuri esentiale (poti alege aroma preferata), bete de bambus, apa, alcool sanitar sau vodca fara arome si un recipient.

  • adauga aproximativ 12 picaturi de uleiuri esentiale, ¼ cana de apa si putina vodca (vodca ajuta la legarea uleiurilor in apa).
  • toarna amestecul intr-un recipient si adauga si betele de bambus; acestea se vor imbiba si vor emana un miros placut in toata incaperea. 

Cos parfumat si decorativ

Sfaturi practice pentru o casa ce miroase mereu bine

Cateva felii de lamaie, portocale sau grepfrut si un cos decorativ – e tot ce ai nevoie pentru a avea o casa ce miroase bine. Pentru un parfum delicat, alege si cateva petale de trandafir, scortisoara, cuisoare sau anason. In cosul decorativ poti opta si pentru cateva conuri de brad peste care poti adauga cateva picaturi de esente parfumate. Poti folosi aceasta metoda delicata de improspatare a aerului in sufragerie sau in dormitor.

Lumanari decorative parfumate

Sfaturi practice pentru o casa ce miroase mereu bine

Lumanarile parfumate sunt cea mai buna arma impotriva mirosurilor neplacute, dar sunt si un obiect decorativ deosebit. Caldura va elibera parfumul continut in ceara.

In cazul in care nu vrei sa cheltui pentru a-ti achizitiona o lumanare, poti sa le confectionezi propriile lumanari. Ai nevoie de resturi de ceara de la lumanari deja folosite, un recipient matrita in care sa torni lumanarea (care poate fi un borcan cu o forma interesanta, de exemplu), un snur de bumbac pentru fitil, suporturi metalice care sa fixeze fitilul, o cratita si un bat. Pentru un decor spectaculos, poti sa pui la fundul borcanului cateva scoici, sclipici sau boabe de cafea!

Exista ceva mai bun si mai frumos decat o casa cu un miros minunat in jur? Lasa-ne ideile tale in comentariile de mai jos!

Lasă un răspuns