Cum sa te simti mai repede ca acasa in noua casa

Mutatul in noua casa e un proces ce nu se incheie odata cu plecareacelor care te-au ajutat cu mutatul lucrurilor. Deranjul si agitatia din noua casa se pot intinde de multe ori pe cateva zile sau saptamani.
Astazi ti-am pregatit cateva sfaturi despre cum poti scurta acea perioada de ajustare si deranj, pentru ca tu sa te simti ca acasa in noua casa.

1. Incepe cu dormitorul

A avea un loc deja amenajat si pus la punct inca din primele zile e e esential. Si cum in dorimitor ne petrecem o buna parte din timp, iti recomandam sa prioritizezi amenajarea dormitorului. Dupa o zi lunga la serviciu, vei avea nevoie sa te intorci acasa si sa ai un spatiu in care predomina calmul si ordinea de care ai nevoie pentru a te relaxa.
Este foarte tentans sa te apuci de cate putin in fiecare incapere, insa incearca sa le amani pana nu pui la punct dormitorul.

2. Nu lasa (prea multe) rafturi goale

Rafturile goale dau senzatia de nelocuit intr-o casa. Acum e momentul sa despachetezi cutia cu lucruri mici si carti si sa le gasesti locul pe rafturile din noua casa. Daca esti si o persoana care adora sa citeasca, atunci volumele preferate sau inca necitite, puse la vedere, vor da o nota in plus de confort ambiantei.

3. Amenajeaza peretele cu poze

Pozele pe care alegem sa le punem in rama sunt mai mult decat simple momente captate pe film sau digital. Ele sunt emotii, amintiri clipe pe care vrem sa le retraim de fiecare data cand le vedem prin casa. Si cum asociem spatiul in care acestea sunt expuse cu acasa, in primele ore sau zile de la murate e bine daca le scoti si le gasesti locul prin casa.

4. Fa o curatenie generala inainte de toate

Nu e deajuns sa iti pui lucrurile personale prin intreaga casa, e nevoie sa te obisnuiesti cu noua casa, sa o explorezi si sa o cunosti. O curatenie generala a fiecarui coltisor te va ajuta sa explorezi pe indelete spatiul, sa iti faci primele planuri de amenajare si lista pentru eventualele cumparaturi. Odata ce cureti geamurile sau stergi pe jos, poti sa meditezi si asupra culorilor perdelelor sau a covorului, astfel incat sa se asorteze cu pardoseala si sa creeze luminozitatea pe care ti-o doresti.

5. Invita-ti cativa prieteni pentru o petrecere casual de casa noua

Cateva ore de relaxare cu prietenii te or ajuta sa creezi primele amintiri cu noul spatiu si acestea vor fi amintiri cu momente fericite si voie buna. Acum poti sa pregatesti o masa simpla pentru ei, si sa te obisnuiesti cu modul in care ai amenajat bucataria si unde sunt puse vesela sau tacamurile. Nu trebuie sa fie ceva foarte sofisticat, dar exercitiul iti va fi de folos sa te ajute sa iti gasesti mai usor locul prin casa.

Te-ai mutat recent si vrei sa iti impartasesti sfaturile si propriile experiente? Lasa-ne un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns