Deco: Idei pentru spatii mici. Partea 2 – DORMITORUL

Continuam seria articolelor destinate amenajarii spatiilor mici, cu cateva trucuri decorative pentru dormitoarele mici.

 

1. Incepem cu o regula clasica din designul de interior – culorile deschise creeaza senzatia de spatiu si sunt ideale pentru camerele mai mici. Asa ca daca dormitorul tau nu are parte de un spatiu prea generos, oricat de mult ai adora culorile vii, vopseste camera in alb, pentru a-i adauga un plus de lumina.

 

 

 

 

 

 

2. Nu incarca incaperea cu prea multa mobila! Iti recomand sa optezi pentru un mobilier in tonuri cat mai deschise si sa personalizezi restul incaperii cu accesorii decorative colorate. Alege-ti modelul preferat de tapet si decoreaza doar o mica portiune din camera, pentru a delimita astfel zona nou creata. Poti alege sa decorezi doar peretele din zona patului. Adauga o perdea si o draperie colorata si camera ta nu va duce lipsa de culoare.  🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Lumineaza-ti corespunzator dormitorul! In cazul spatiilor mici, cele mai bune optiuni sunt lampile de perete, amplasate de o parte si de alta a patului. Chiar daca ai putin spatiu la dispozitie, nu te limita cu decorul doar la pat si dulap. Personalizeaza-ti propriul spatiu de lectura, intr-o zona mai luminoasa (undeva langa geam) cu un fotoliu cu perne decorative confortabile, o masuta, o lampa si accesoriile decorative preferate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. In special in cazul spatiilor mici, organizarea e cuvantul magic. Nu e nevoie de dulapuri mari, pentru a depozita toate lucrusoarele mai mult sau mai putin utile. Poti opta in schimb pentru cutii de depozitare mai mari, pe care sa le pozitionezi sub pat, pentru a economisi astfel din spatiu. Cutiile sau cosurile decorative din bambus sunt o alta solutie practica. In functie de marime, acestea permit depozitarea unei game variate de obiecte: reviste, carti, jucariile celor mici, esarfe etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Creeaza o zona decorativa centrala! Fie ca personalizezi zona de deasupra patului sau un alt perete din incapere, nota unitara e extrem de importanta. Poti amplasa deasupra patului un tablou mai mare sau o mini-colectie de tablouri in acelasi stil (de exemplu 3 tablouri in linie sau cate 2 tablouri pe 2 randuri, ce formeaza impreuna un patrat decorativ).

 

 

 

 

 

 

 

6. Mobilierul si toate accesoriile decorative trebuie sa fie proportionale cu marimea camerei. Paturile matrimoniale mari nu sunt in acest caz solutia cea mai potrivita. Utilizeaza dulapuri cu usi pe sine, dotate cu oglinda sau adauga o oglinda mai mare pe unul din peretii camerei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Un mic truc decorativ pentru iubitorii de lectura: ansamblul de rafturi decorative, pozitionate pe peretii de langa pat, pentru a avea mereu la indemana cartile favorite.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce ai mai adauga pe lista noastra….?

Sursa foto: homedit.com, sunset.com, hgtv.com, freshome.com,

Lasă un răspuns