In ce culori vopsim camera de zi? Afla ce spun expertii

Daca alegerea culorii potrivite pentru camera de zi ar fi o munca usoara, probabil nu am mai pierde atata timp supra analizand mostre de culoare si colectii infinite de idei pe Pinterest. Chiar daca investitia in vopsea nu este asa mare, impactul culorii sau nuantei nepotrivite este unul izbitor.

Am discutat cu expertii nostri in amenajari interioare si ti-am pregatit cateva sfaturi esentiale despre ce culori alegem cand vopsim camera de zi.

1. Gri grafit

Gri grafic este acel ton de cald de gri atat de popular in spatiile contemporane. Culoarea este indrazneata si deosebit de versatila. Se potriveste alaturi de un perete cu caramida expusa intr-o ambianta in stil urban-industrial, dar si intr-un spatiu modern, elegant, in care predomina tonuri neutre sau pastelate.

2. Alb zahar

Imagineaza-ti albul pur cu tonuri subtile ce ofera o nota luminoasa si lucioasa peretilor. Nuantele cu reflexii sunt minunate in camerele cu lumina naturala, in care vrei o ambianta radianta.

3. Alb simplu

Un fundal alb simplu pentru pereti ofera suportul ideal pentru un decor delicat, pastel, curat. Alegerea este una nepretentioasa, atemporala, care iti va permite sa faci alegeri cat doresti de complexe in alte arii, precum mobilierul, perdelele sau covoarele.

4. Alb pudrat

Un alb pur cu un ton subtil de gri. Aproape imperceptibil, nici prea intens nici prea rece, albul pudrat ofera avantajul rezistentei in timp la urmele de praf si degete. In plus, e o baza cromatica pe care poti asorta orice alta paleta de culori.

5. Albastru turcoaz

O uniune perfecta intre verde si albastru, aceasta culoare este o alegere interesanta pentru un perete accent sau o intreaga ambianta in care vrei sa obtii un efect proaspat, nici prea auster dar nici prea rece. Il poti asorta de minune cu tonuri calde de alb-bej sau alb-gri, pentru ambiante aerisite ce indeamna la visare.

Daca nu vrei sa investesti intr-un tapet, alegerea unor culori interesante, cu infuzii de stralucire si ce dau reflexii peretilor, pot fi o alegere deosebita pentru camera de zi, atunci cand vrei o nota de sofistica cu efort minim.

Lasă un răspuns