Cum creezi o ambianta care te incarca de energie acasa

Viata cotidiana este de multe ori haotica sau supra aglomerata, consumand mare parte din energia cu care ne trezim de dimineata. Cel mai bun loc pentru reincarcarea bateriilor dupa o zi lunga, e acasa. Afla mai jos cateva trucuri si ritualuri pentru acasa, pentru a te relaxa si incarca de energie.

Profita de beneficiile somnului de amiaz


Beneficiile a 10-15 minute de somn la amiaz sunt nenumarate, insa acest lux este rezervat celor care lucreaza de acasa sau au un angajator modern. Chiar si asa, zilele de weekend sau zilele libere sunt momente bune pentru a beneficia de un somn scurt si total revigorant.
Trebuie doar sa iti alegi un loc comfortabil in casa, preferabil in zona de zi. Cu o patura sau un pled moale cu care sa te acoperi si putina liniste, somnul de amiaz poate fi la fel de revigorant precum o cafea.

Gaseste un hobby ce il poti face acasa

Desi poate suna contraintuitiv, a-ti adauga inca ceva de lucru pe lista, poate ajuta. Mai exact, daca aloci in fiecare saptamana cateva ore pentru a-ti relaxa mintea facand ceva ce iti place, vei observa ca efectul este foarte relaxant pentru trup cat si pentru suflet.
De la cursuri de manualitate, la a invata o limba noua prin intermediul unui curs interactiv, vei observa cum acest obicei va deveni oaza de relaxare la care abia astepti sa ajungi in fiecare saptamana.

Creeaza un spatiu pentru meditatie


Meditatia este o alternativa mai accesibila la somnul de amiaz. Alege-ti un spatiu din casa in care sa te simti comfortabil pentru cele 10-15 de meditatie si incepe chiar de azi. Ai nevoie de o perna comoda pe care sa stai si probabil putina muzica ambientala care sa te ghideze.
Beneficiile sunt asemanatoare cu cele a unui somn scurt, oferindu-ti un plus de capacitate cognitiva, relaxare fizica si o stare de spirit imbunatatita.

Planifica din timp mesele principale


O sursa tacuta de stres este alegerea ingredientelor pentru a face mesele principale pentru tine sau intreaga familie. Stresul creste in familiile cu copii pretentiosi sau atunci cand exista alergii alimentare. Creeaza-ti un ritual ca in fiecare saptamana sa pregatesti in avans meniul pentru saptamana urmatoare. Poti pregati o agenda pentru asta sau un carnetel elegant prins pe frigider.
Odata rezolvata situatia meselor, vei observa ca bucataria nu mai este o sursa de stres, ci un loc in care te poti bucura din plin de prepararea retetelor favorite.

Tu cum iti reincarci bateriile dupa o zi lunga? Spune-ne si noua intr-un comentariu.

Lasă un răspuns