Trenduri eco – peretele verde

Cand vorbim despre „pereti verzi”, nu vorbim despre un nou trend in culorile de tapet sau de zugraveala a locuintei. Vorbim despre pereti cu adevarat verzi, naturali, ecologici. In design-ul exterior, acesti pereti decorati cu gazon, ierburi, diverse flori sau plante, muschi si chiar plante agatatoare, poarta denumirea de gradini verticale. Ideea gradinilor verticale in curtile caselor au aparut din necesitatea de a utiliza la maximum un spatiu relativ restrans, sau de a acoperi intr-o maniera originala un perete neatragator al curtii interioare, un zid intre case sau chiar un perete exterior al casei.

foto 1

Trenduri eco – peretele verde

Exista nenumarate modalitati de a crea un perete verde in exterior. De cele mai multe ori, se alege un rastel sau un cadru fix de lemn sau metal ce poate suporta ghivece, jardiniere sau chiar saculeti in care se planteaza diverse flori sau plante ornamentale. Expertii in design exterior recomanda astfel de cadre din fibra de sticla, durabile si placute estetic, iar o astfel de gradina verticala devine extrem de usor de intretinut si ingrijit. Daca o planta sufera din cauza caldurii, a umbrei sau a unor daunatori, ea poate fi mutata dintr-un loc in altul al peretelui sau chiar inlocuita.

foto 2

Trenduri eco – peretele verde

Cum toate ideile bune, originale si indraznete isi gasesc rapid aplicatii practice dintre cele mai diverse, este usor de inteles ca trendul eco al peretilor verzi a trezit interesul si designerilor de interior. Din ce in ce mai multe case si apartamente fac un pas in viitor si folosesc astfel de gradini verticale in sufragerii si chiar bai. Este adevarat ca intr-un living, o gradina verticala necesita mai multa ingrijire si atentie decat una aflata la exterior, dar efectul ei asupra casei si ocupantilor acesteia este spectaculos. Ideea de natura, de aer proaspat, de verde crud, de Zen, convinge tot mai multi proprietari sa isi decoreze astfel peretii.

foto 3

Trenduri eco – peretele verde

Ai nevoie de o firma specializata care sa planteze pe verticala, in sufragerie sau in baie, adevarate gradini luxuriante cu plante si flori, dar odata ce treci de investitia initiala si de grija permanenta de a nu iti vedea peretele verde deplasandu-se spre podea (ceea ce nu se intampla daca alegi o firma profesionista care sa iti faca design-ul si sa iti implementeze proiectul), te poti bucura de propria ta gradina interioara, care cu siguranta ca va eclipsa toate celelalte ghivece si va deveni cel mai „fierbinte” subiect de discutie intre vecinii si prietenii tai.

foto 4

Trenduri eco – peretele verde

Poti alege sa te joci inclusiv cu nuantele de verde ale diferitelor plante sau sa vii cu cele mai nastrusnice idei de amplasare a unui perete verde in casa. Daca ai o baie larga, luminoasa, tocmai ce ai gasit cea mai buna solutie de a o decora ecologic. Plantele iubesc apa, umiditatea si lumina, iar baia ta va arata ca si cand ar fi scoasa dintre copertile unei reviste profesioniste de design interior.

foto 5

Trenduri eco – peretele verde

Ce zici, iti surade ideea? Te-ar interesa sa ai o astfel de gradina verticala in interiorul casei tale? Unde ai vrea sa o amplasezi?

4 thoughts on “Trenduri eco – peretele verde

  1. Interesant trend. L-am mai vazut si in bucatarie cu ghivece de mirodenii si se asorteaza de minune daca iti place verdele.

    Eu am deja amenajat un colt verde in casa dar vreau sa imi schimb putin decorul, deci ce covoare credeti ca s-ar potrivi intr-o ambianta plina de verdeata si uneori flori?

  2. Da, este foarte interesant acest trend mai ales daca nu ai un parc prin apropiere sau o casa de vacanta.
    Am gasit o selectie de covoare potrivite intr-o ambianta cu multa verdeata, dupa cum urmeaza:
    http://www.atria.ro/covoare/covoare-argentum-63222-6343.html#.VTeakSGqqko
    http://www.atria.ro/covoare/covoare-stage-112-x46-u.html#.VTeamSGqqko
    http://www.atria.ro/covoare/covoare-wellness-3536-2f01.html#.VTeatCGqqko
    http://www.atria.ro/covoare/covoare-sevilia-4722-6s01-2544.html#.VTeauyGqqko

  3. Desi nu sunt chiar foarte usor de intretinut fara ajutor specializat, gradinile verticale pot fi intr-adevar spectaculoase.

Lasă un răspuns