Idei decorative pentru cei care nu sunt fani minimalism

Minimalismul este un trend in designul interior care a rezistat cu succes in ultimii ani. Inca rezista, mai ales in cazul celor care vor sa se bucure de cat mai mult spatiu si de cat mai multa lumina. Liniile drepte si clare, texturile limpezi, culorile calde si schemele monocrome sunt inca la foarte mare cautare.

Dar, ca orice trend, si minimalismul are adversarii sai – iar unii incep sa castige tot mai mult teren. Ce trebuie sa stii de la inceput este ca noul stil interesant botezat „victorianul modern” se preteaza la locuintele cu adevarat spatioase.

Un apartament sau un studio ar suferi in urma unui astfel de design pentru ca in general victorianul modern vine in culori inchise, pattern-uri complicate, texturi amestecate si forme eclectice – care, puse impreuna, ar sufoca un spatiu mic.

Dar dincolo de asta, hai sa vedem astazi ce e cu acest nou val, perfect pentru cei care nu sunt fani minimalism!

Reimaginarea atmosferei victoriene in context contemporan cu ajutorul pattern-urilor

1Tapetul floral, foarte bogat, complicat si inchis la culoare reprezinta acel accent de victorian modern mentionat mai sus. Design-ul victorian se caracteriza printr-o opulenta a decorurilor si printr-o aglomerare a accesoriilor, avand tendinta sa exagereze. In aceasta maniera noua de a recrea spiritul victorian se pastreaza unul dintre elemente: tapetul floral in culori inchise. Totusi, linia modernista/ minimalista nu este nici ea de tot pierduta: canapeaua de piele, oglinda rotunda si lampa de citit echilibreaza decorul.

Mobilier somptuos, antichizat, desperecheat

2Atmosfera victoriana poate fi recreata si cu ajutorul mobilierului si al accesoriilor daca nu preferi culorile inchise si modelele foarte complicate. In acest exemplu poti vedea ca schema de culori este vesela, dand intregii camere un aer optimist. Desigur, un semineu nu strica niciodata, dar daca vrei sa obtii combinatia perfecta dintre minimalism si retro, un fotoliu masiv, antichizat si care nu seamana deloc cu setul de sufragerie pe care il ai deja este un prim pas in obtinerea unui astfel de design de interior.

Asternuturi de pat in ton cu atmosfera

3In acest dormitor, iti poti da seama foarte usor cum a fost implementat stilul victorian: tapetul vorbeste de la sine. Daca vrei sa duci lucrurile si mai departe, atunci nu uita sa cauti si lenjerie de pat care se se asorteze si sa completeze atmosfera. In acest exemplu se potriveste perfect o lenjerie de pat bleumarin, dar poti sa te gandesti si mai departe. Fascinatia vremurilor de demult a constat si in alegerea judicioasa a texturilor. Tesaturile bogate, grele, nobile si opulente sunt o parte a aceluiasi intreg reprezentat de decorul victorian. Din acest punct de vedere, te poti gandi la cuverturi de pat matlasate, sau confectionate din catifea, satin sau lana.

Designul victorian modern este menit sa surprinda si sa creeze atmosfera. Nu merge oriunde si oricat, dar este cu siguranta o abordare care aduce un suflu si un aer nou in orice casa. Dincolo de linii drepte si clare, dincolo de luminozitatea obtinuta cu orice pret in decorul minimalist, victorianul modern ne duce cu gandul la rasfat, belsug, eleganta, sofisticare si indrazneala.

Lasă un răspuns