Separatoare pentru un plus de intimitate in spatii mici

De multe ori am discutat despre decorarea si renovarea spatiilor mici, dar astazi vom face un pas mai departe si vom vedea cum putem folosi cateva separatoare ingenioase pentru a crea spatii in plus intr-un apartament mic sau o garsoniera sau pentru un plus de intimitate.

1. Perdelele / draperiile

Separatoare pentru un plus de intimitate in spatii miciO perdea colorata sau o draperie blackout se poate transforma intr-un separator excelent atunci cand vrei sa delimitezi zona patului de exemplu, de birou sau spatiul destinat musafirilor. In plus, draperia poate fi trasa atunci cand ai nevoie pentru a largi spatiul respectiv, adaugand totodata un plus de culoare si textura in decorul unei camere sau al unui studio.

2. Usa de sticla glisanta

Separatoare pentru un plus de intimitate in spatii mici

In apartamentele de tip open space se intalneste din ce in ce mai des usa de sticla glisanta – de obicei sticla givrata – care separa vizual zona de gatit de zona sufrageriei, fara sa obtureze lumina din camera. Usile de sticla glisante sunt folosite de asemenea pentru a separa zona de dormit de zona principala a living-room-ului in studiouri sau garsoniere.

3. Dulapul cu doua fete din tavan pana in podea

Separatoare pentru un plus de intimitate in spatii mici

Unele sifoniere sau dulapuri sunt astfel construite incat sa indeplineasca mai multe functii in acelasi timp: separa vizual doua camere sau o camera in doua spatii cu destinatii diferite, te ajuta sa iti depozitezi eficient hainele si obiectele personale si au doua fete, astfel incat sa fie utilizate din ambele parti si sa arate si bine, desigur. In general sunt prevazute cu oglinzi pentru a crea iluzia de spatiu mai larg.

4. Dulapurile cu rafturi

Mergand pe aceeasi idee, un mod ingenios si foarte la moda de a separa o camera in doua jumatati, de a “ascunde” anumite parti ale camerei sau de a separa doua camere diferite fara a crea senzatia de sufocare si fara a obtura lumina sunt dulapurile cu rafturi. Pe acestea se pot aseza diverse obiecte decorative, carti, cutii colorate, ghivece cu flori etc pentru a crea separatia vizuala intr-un mod simpatic, dar si a permite luminii sa patrunda intre cele doua spatii.

5. Paravanul clasic

Separatoare pentru un plus de intimitate in spatii miciIn nevoia noastra de a separa spatiile mici si e ale face cat mai practice fara ca nevoia noastra de intimitate si confort sa sufere am redescoperit paravanul clasic – un element decorativ retro si destul de exotic care acum pare sa fie foarte la moda. Fie ca este de metal sau bambus, fie ca este decorat in spirit oriental sau minimalist, fie ca este prevazut cu oglinzi pe ambele parti sau nu, paravanul clasic iti ofera confort si intimatate, devenind un element de décor al camerei prin el insusi.

6. Peretele cu semineu

Separatoare pentru un plus de intimitate in spatii miciO investitie destul de costisitoare dar care merita toate eforturile, peretele cu semineu incorporat care se poate vedea de pe ambele parti este o modalitate luxoasa si ingenioasa de a separa doua camere sau doua jumatati ale aceleiasi camere intr-o maniera moderna. Exista nenumarate modalitati de a transforma acest perete intr-o adevarata opera de arta fie ca insisti pe dimensiunile vizibile ale semineului, fie ca alegi un model rustic-retro, fie ca preferi un design ultra contemporan bazat pe metal si sticla. Din punct de vedere estetic si practic un astfel de perete separator aduce un plus de modernism si intimitate in casa ta.

Lasă un răspuns