Renovari, zugraveli si vopsit fara batai de cap

Vara de obicei e renumita pentru nevoia de schimbare si automat pentru mutari, renovari si alte cele facute in casa sau in curte. Cum vremea calda si senina este perfecta pentru renovari, hai sa aflam cum poti da o fata noua casei fara prea multe batai de cap.

Renovari, zugraveli si vopsit fara batai de cap

Ce obiecte va ajuta la marea renovare / vopsire?

Lame de ras – se folosesc pentru a scapa de vopseaua in exces de pe sticla si podele ceramice.

Foloseste o banda adeziva adecvata care nu se lipeste prea tare si nu se rupe prea usor. Ai grija sa dezlipesti banda inainte ca vopseaua sa se usuce, altfel risti sa iei o data cu banda si bucati din vopsea/zugraveala.

Betisoare de ureche – te ajuta la curatarea marginilor

Cum alegem culoarea pe care o vom aplica pe perete?

Inainte de a cumparara cantitatea necesara pentru zugravirea peretelui cereti o cantitate infima pe care s-o duceti acasa si sa o probati intr-un coltisor. Astfel veti vedea exact cum va arata pe propriul perete.

Daca nu vrei sa-ti murdaresti peretele sau vrei sa compari mai multe nuante, foloseste o bucata de polistiren pe care s-o lipesti pe perete si pe care sa aplici culorile.

Nu-mi place culoarea! Ce ma fac?!

Ai terminat in sfarsit si-ti dai seama ca e prea puternica acea culoare, sau ca pe o portiune atat de mare nu-ti ofera vizual ceea ce vroiai? Ei bine, trebuie sa te calmezi si sa-ti spui ca e doar vopsea. Da, e doar vopsea care se poate acoperi. Stim, e mai multa munca pentru tine, dar daca nu-ti place, trebuie s-o schimbi. Intreaba adevaratii profesionisti de cate ori n-au fost nevoiti sa faca munca de 2 ori pana sa ajunga la nuanta dorita.

Am murdarit ce nu trebuia…

Renovari, zugraveli si vopsit fara batai de cap

E indicat sa folositi mai multe bucatele de carpe, ori hartii de dimensiuni mici, nu mari cat jumatate de camera. De ce? Pai cu cat is bucatile mai mari cu atat e mai greu sa le pui si sigur te vei impiedica in ele. Ia cauta niste afise care se dezlipesc usor si folosestele pentru a-ti feri podeaua de murdarie.

Daca ai varsat vopsea, sau ai stropit portiuni pe care nu trebuia cel mai important e sa reactionezi repede! Opreste-te din vopsit si cauta sa stergi pata. Nu vrei sa astepti pana se usuca si devine si mai greu de indepartat.

Sfaturi pentru geamuri curate in timpul vopsitului

Inainte sa te apuci sa vopsesti tocurile geamurilor aplica pe margine balsam de buze cu un betisor de ureche. Daca ai de a face cu un geam mare poti lua si o bucata mai mare de vata si in loc de balsam de buze foloseste orice e un picut mai uleios, orice crema. Asta va impiedica vopseaua sa ajunga unde nu trebuie si nu va mai trebui sa folosesti lamele pentru a rade jos vopseaua.

Vrei dungi pe pereti?

Poti sa alegi un tapet in dungi, sofisticat si interesant, sau poti mixa doua culori si le poti desena chiar tu. Ai nevoie doar de banda adeziva si rabdare, o sa-ti ia ceva timp, dar merita. Ca sa te asiguri ca faci dungi de aceeasi latime o sa ai nevoie si de un liniar, ca sa imparti frumos peretele. Dupa asta, mult spor la vopsit. E indicat sa dai jos benzile cam la o ora dupa ce ai terminat, sa nu se usuce prea tare ca din nou, risti sa iei si vopseaua odata cu banda.

Renovari, zugraveli si vopsit fara batai de cap

Vrei bulinute? Decupeaza forme de cerc, lipestele si poti varui peretii, iar cand le vei da jos, vei avea buline pastrand culoarea diferita de perete ce a fost inainte.

Renovari, zugraveli si vopsit fara batai de cap

Mult spor la renovari in aceasta vara!

One thought on “Renovari, zugraveli si vopsit fara batai de cap

  1. minunat ! as dori sa gasesc diferite modele care se lipesc si apoi dupa aplicarea vopselei sa le indepartam. chiar si in magazine de vanzare .

Lasă un răspuns