3 stiluri importante in designul interior. Partea I

Zilnic discutam despre ambianta si decorarea inspirata a locuintei. Dar oare cat de simplu poti incadra efortul tau decorativ intr-un trend? Iata care sunt cele mai populare trenduri, din care poti sa te inspiri in alegerile tale decorative.

Modern

Living in stil modern

Acest stil se potriveste spatiilor mici pentru ca aici este cea mai mare nevoie de a crea iluzia de spatios. Decorul este unul aerisit pentru ca folosirea excesiva a accesoriilor il aglomereaza vizual. Daca iti place ideea de tapet, atunci pentru un spatiu modern vei avea un model minimalist, discret, in culori neutre. Mobilierul ales are linii simple, fara ornamente, iar aranjarea lui si a celorlalte elemente de decor este asimetrica.

Contemporan

Birou in stil contemporan

Stilul contemporan pastreaza toate elementele de baza ale decorului, cu conditia de a fi indraznete. Obiectele ies in evidenta prin linii usor curbate, forme geometrice si prin accesorii colorate precum ramele foto sau covorul. Printre formele curbate sau geometrice, intr-un decor contemporan vei gasi obiecte unicat, dar nu din categoria antichitatilor.

Stilul contemporan si cel modern sunt adesea confundate. Diferenta este ca cel contemporan este unul cameleon, mereu in schimbare, mereu in pas cu ultimele aparitii ale momentului.

Industrial / Urban

Camera de zi in stil industrial

Aparent nefinisat, stilul urban este adoptat in locatiile care au fost recent transformate din zone industriale, in zone rezidentiale. Astfel, sunt mentinute la vedere peretii de caramida, grinzile de lemn sau chiar tevi groase de fonta. Toate acestea devin elmente de decor si sunt integrate in design. Acest decor este unul spatios, bine aerisit chiar si cu un volum mare de detalii nefinisate. Casa devine o galerie deschisa a tuturor obiectelor personale, iar peretii sunt uneori inlocuiti de paravane care delimiteaza spatiile comune de cele de lucru sau odihna.

Care este stilul tau preferat spre care tintesti prin eforturile decorative? Spune-ne si noua intr-un comentariu in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns