Cum iti alegi culoarea covorului?

Cand iti decorezi casa, culoarea are un rol foarte important, stabilind tonul si starea ta! Poti considera covorul un al cincilea perete: in momentul in care il alegi culoarea este la fel de importanta ca cea a peretilor, mobilei sau geamurilor.

Ai de ales intre cele trei categorii de culori: calde, reci sau neutre. Culori calde precum rosu sau portocaliu poti folosi de exemplu in camera de zi, bucatarie sau zone de distractie. Ele sugereaza o atmosfera placuta, plina de viata. Cu un covor in culoare rece, verde sau albastru deschis, poti decora camerele ceva mai formale, sugerand astfel o atmosfera calma, odihnitoare. Culori neutre precum alb, bej sau gri, poti folosi oriunde, completand astfel celelalte aranjamente din incapere.

Covor dormitorUn alt aspect de care trebuie sa tii cont in alegerea covorului este dimensiunea incaperii de decorat si scopul urmarit. Sa luam spre exemplu o camera spatioasa. Daca doresti un aspect de perete inalt, trebuie sa alegi culori inchise pentru covor. Pentru o impresie de spatiu mai mare trebuie sa alegi un covor in nuante deschise. Pentru o camera mai mica sau mai ingusta insa, este indicat sa alegi un covor de culoare neutra, dar care sa fie in ton cu nuanta peretilor.

Trebuie sa ai mare grija si la combinatia de culori! Varietatea mare de culori poate fi binevenita, insa poate fi si o alegere extrem de nereusita. Te sfatuim sa alegi tonuri asemanatoare. Iar in locul variantei de culoare uni in intreaga camera, sa alegi tonuri apropiate.

Inainte sa cumperi covorul, gandeste-te ca il cumperi pentru o perioada lunga de timp. S-ar putea sa vrei ceva trendy, insa ia in considerare faptul ca moda se schimba foarte repede, iar tu ramai cu covorul.

Alegerea covorului poate deveni o problema complicata, sfarsita printr-un mare succes sau un mare dezastru. Daca nu esti sigura pe tine poti cere sfatul unui decorator (Atria.ro iti sta oricand la dispozitie pentru sfaturi legate de alegerea covorului) sau chiar al unei prietene in gusturile careia ai incredere.

Te invit pe Atria.ro pentru a vedea cateva modele frumoase de covoare pentru toate gusturile!

Lasă un răspuns