Sfaturi utile pentru a aspira eficient in fiecare camera

Orice persoana isi doreste o casa curata, ordonata, care sa aiba o atmosfera calda si primitoare. Utilizarea aspiratorului asigura un mediu curat si sanatos pentru locuinta ta.

Nu exista neaparat un mod corect sau gresit de a aspira, insa este posibil ca unele greseli pe care le faci atunci cand aspiri sa te impiedice sa cureti eficient locuinta de praf si murdarie. De aceea, ne-am hotarat sa iti oferim cateva sfaturi utile despre cum sa aspiri in fiecare camera eficient si satisfacator.

  1. Incepe aspiratul din coltul indepartat al camerei

Pentru a evita sa pasesti pe covorul pe care l-ai curatat deja, iti recomandam coltul unei camere ca punct de plecare. De asemenea, este indicat sa aspiri abia dupa ce ai finalizat celelalte sarcini casnice privind curatenia. In acest mod, stii ca dupa ce vei incheia, tot praful si toate scamele au fost indepartate.

2. Aspira mai intai cele mai murdare suprafete

Pentru a evita situatiile neplacute, dar si pentru a te bucura de un mediu sigur in care sa te relaxezi, este important sa stii cum sa faci curatenie eficient. Iti propunem sa incepi sa aspiri prima data suprafetele cele mai murdare, astfel incat atunci cand te saturi sa ai cat mai putin de aspirat.

3. Aspira in functie de suprafata

Covorul. Cand vine vorba de aspirat, covorul este cel care primeste cea mai multa atentie. Este firesc, deoarece textura sa predispune la inmagazinarea de praf, scame si par, care pe termen lung ne pot afecta sanatatea, mai ales persoanelor sensibile la alergeni. Curatarea corecta a covorului importanta si trebuie asadar executata riguros.

4. Schimba filtrele si goleste sacul sau recipentul de colectare

La fel de importanta precum pregatirea suprafetei este pregatirea aspiratorului. Primul lucru care trebuie retinut este ca trebuie sa cureti si sa schimbi filtrul la fiecare cateva utilizari. Acesta este cel mai mare lucru pe care il poti face pentru a mentine aspiratoul la performante maxime.

Iti recomandam de asemenea sa respecti un anumit ritm pentru a intretine curatenia la tine in locuinta. O data pe saptamana este de cele mai multe ori suficient sa folosesti aspiratorul. In ceea ce priveste alte suprafete, cum sunt diferitele obiecte de mobilier, o data pe luna este de ajuns pentru a indeparta praful si scamele, si a mentine un mediu sanatos in locuinta ta.

Lasă un răspuns