Balconul – ce pui aici si cu ce il poti amenaja

De foarte multe ori in casele noastre balconul (si mai ales lipsa acestuia) devine o problema serioasa.

Suntem atat de obisnuiti sa folosim balcoanele ca spatii de depozitare sau spatii utilitare, incat de nenumarate ori uitam sa le consideram spatii placute.

Chiar daca primul instinct ne spune ca balconul (neaparat inchis) foloseste ca uscator, debara, pivnita si spatiu adiacent, ar trebui uneori sa ne gandim ca putem folosi aceasta mini camera pentru a ne relaxa, pentru a privi peisajul si pentru a ne bucura de clipe de liniste.

Nu te gandi ca trebuie sa ai o terasa enorma pentru a te bucura de balcon asa cum meriti. Chiar si unul mic poate fi amenajat cu gust astfel incat atunci cand nu usuci rufe, sa poata fi folosit ca loc de destindere. Hai sa vedem azi impreuna cateva sugestii de a decora micul tau balcon cochet !

  1. Gradina verticala si mocheta haioasa

Suntem atat de obisnuiti sa folosim balconul ca spatiu de depozitare sau spatiu utilitar, incat de nenumarate ori uitam sa il consideram un spatiu placut.Un balcon lung si ingust permite instalarea unei banchete si a unei masute de cafea. Este posibil sa nu mai incapa si altceva in el, dar asta nu inseamna ca nu poti adauga cateva elemente naturale si un decor haios si vesel. Insenineaza-ti diminetile cand iti bei cafeaua cu o mica gradina verticala pe care o poti instala pe peretele despartitor al balconului si un covor in culori vii care sa inveseleasca pe deplin atmosfera !

  1. Balconul poate fi micul tau colt de rai

Suntem atat de obisnuiti sa folosim balconul ca spatiu de depozitare sau spatiu utilitar, incat de nenumarate ori uitam sa il consideram un spatiu placut.Designerii de interior spun ca cel mai bun lucru care ti se poate intampla este sa ai balconul la dormitor – astfel poti transforma micul spatiu intr-o incapere adiacenta dormitorului pe care sa o utilizezi dupa bunul plac. Unii isi instaleaza un simplu fotoliu si o masuta pentru citit.

Altii trateaza podeaua balconului cu un covor foarte gros si adauga nenumarate pernute decorative pentru a obtine o nisa in camera unde pot privi cerul, citi sau chiar trage un pui de somn. In orice caz, un mic fotoliu, un sezlong si un ghiveci cu flori in stil urban si minimalist pot fi suficiente pentru a transforma balconul intr-o camera adiacenta dormitorului.

  1. Peretele despartitor, resursa nebanuita

Suntem atat de obisnuiti sa folosim balconul ca spatiu de depozitare sau spatiu utilitar, incat de nenumarate ori uitam sa il consideram un spatiu placut.Daca vrei sa utilizezi balconul si ca spatiu de stocare si ca unul de relaxare, atunci trebuie sa devii creativ. Un balcon are de regula un perete despartitor care il separa de cel al vecinului. Acest perete poate fi zidit sau confectionat din fibra de sticla, sticla sablata, lemn sau un material similar.

De ce nu ai profita de acest perete pentru a concepe un dulap cu rafturi descoperite pe care sa iti pui atat obiectele necesare cat si unele elemente de decor (ghivece cu flori, diferite cosulete, lucruri pe care le intrebuintezi mai rar)? Poti castiga astfel destul de mult spatiu ca sa ai loc si pentru o masuta cu doua scaune…

  1. Simfonie de culoare si aroma

Suntem atat de obisnuiti sa folosim balconul ca spatiu de depozitare sau spatiu utilitar, incat de nenumarate ori uitam sa il consideram un spatiu placut.Poti transforma balconul tau intr-o adevarata oaza naturala care sa te hipnotizeze cu culorile ei vii si cu aromele ei hipnotizante. Adauga in balcon ghivece si vase in care sa pui lavanda, iasomie, trandafiri, clematii, regina noptii – aceste flori cresc bine in mediul urban si au nevoie de putina ingrijire.

Tu te poti bucura cu adevarat de parfumul florilor in orice sezon si poti sa creezi un adevrat colt de paradis cu foarte putine investitii.

Tu cum ti-ai amenajat balconul? Il preferi ca spatiu de depozitare sau ca spatiu de relaxare?

Lasă un răspuns