Cum sa decoram bradul de Craciun

Se apropie multasteptatele Sarbatori, iar pe la casele noastre agitatia e in toi. Incercam sa ne pregatim cat mai bine casutele, dar si pe noi insine pentru un Craciun in familie.

Alaturi de preparatele delicioase, decorul de sarbatori e in fruntea listei. Saptamana trecuta v-am prezentat cateva idei practice pentru decorul de Craciun, pe care le puteti realiza si singuri. Asa ca astazi continuam cu niste idei simpatice, pentru decorul bradutului de Craciun!

  • Pe langa globurile de dimensiuni normale, puteti utiliza globuri mari care sa iasa usor in evidenta. Daca alegeti aceasta varianta e obligatoriu ca bradul sa fie decorat in una, maxim 2 nuante, in caz contrar mixul ales s-ar putea sa fie unul inestetic. Cele mai potrivite nuante, in acest situatie sunt auriul si argintiu, care confera si o nota distinsa si eleganta.
  • Fie ca aveti un brad natural sau unul artificial, alegeti o tema centrala pentru decorul bradului si o data cu aceasta tema 1 – 2  nuante dominante. Pentru un decor stilat, optati pentru combinatiile auriu-verde, argintiu-verde, rosu-verde. Pentru un decor vesel, care sa invioreze atmosfera camerei combinati mai multe culori. Daca doriti un decor aparte, bradul alb, cu decoratiuni argintii este alegerea potrivita.
  • Adaugati decoratiuni stralucitoare si sclipicioase si aranjati-le in special langa instalatia artificiala, pentru a accentua efectul. Combinati-le cu decoratiuni in alte culori.
  • Utilizati mai multe ornamente de acelasi tip. Daca va place un anumit tip de ornament (de exemplu o betea, margele pentru brad, bomboane sau chiar turta dulce) achizitionati mai multe bucati, pentru a crea astfel un aspect unitar.
  • Alegeti nuantele pentru decorul bradului si in functie de locatia in care acesta se afla. Daca il aranjati in sufragerie, iar decorul acesteia e unul modern, atunci cel mai bine ar fi sa optati pentru un decor stilat (de exemplu verde-auriu sau verde-argintiu), utilizand ornamente in nuantele camerei.
  • Puneti conurile naturale de brad si lumanarile pe lista ornamentelor. Combinate potrivit, acestea vor adauga o nota stilata intregului decor.
  • Pentru un aspect mai interesant, puteti alege sa va decorati bradul cu mici fundite si panglici late, in nuante rosii. Nu folositi insa prea multe astfel de ornamente, pentru a nu-l incarca excesiv.
  • Alegeti linia centrala a decorului. Fie ca optati pentru un decor pe orizontala sau unul pe verticala, incercati sa pastrati varianta aleasa pe tot parcursul decoratului.
  • Daca nu doriti un mix de culori, puteti alege varianta bradului monocromatic. In acest caz cel mai bine se potriveste bradul alb, decorat cu ornamente albe sau argintii.
  • Si un ultim sfat – nu uitati sa personalizati bradul cu decoratiuni de familie. De exemplu puneti in brad, felicitarile facute la scoala de cei mici, felicitarile primite de la prieteni sau alte lucruri micute, dar cu mare valoare sentimentala.

Daca aveti alte idei decorative, le asteptam aici!

Spor la decorat!

Sa aveti parte de un Craciun minunat, alaturi de cei dragi!

Sursa imagini

Lasă un răspuns