Coltul pentru luat masa – elemente esentiale de decor

Multi dintre noi apreciaza spatiile intime si confortabile in care sa ia masa si sa se simta rasfatati. Coltul pentru luat masa nu este un concept nou in design-ul de interior, dar de la mai cunoscuta bancheta de bucatarie, in zilele noastre s-a ajuns la modalitati mult mai interesante de amenajare sau reamenajare.

Potrivite atat pentru case cat si pentru apartamente, coltarele de bucatarie reprezinta acele spatii de luat masa in care toti membrii familiei impartasesc momente de calm si relaxare, bucurandu-se de magia pe care o ofera un astfel de spatiu.

Hai sa vedem azi impreuna cateva idei de amenajare a coltarului de bucatarie, mai ales ca ne pregatim de sarbatori!

  1. Un alcov colorat si plin de viata

Coltul pentru luat masa - elemente esentiale de decorO nisa in perete sau un alcov este locul perfect pentru a-ti crea un colt de luat masa in bucatarie. Daca spatiul nu iti permite prea multa versatilitate, o masa cu doua banchete poate reprezenta cea mai buna solutie ca sa ai parte atat de functionalitate cat si de estetica.

Coltul poate fi folosit atat pentru a lua masa, dar si pentru teme sau joaca de catre cei mici sau ca spatiu de petrecere a timpului liber alaturi de prietenii veniti in vizita. Pentru decorarea unui astfel de spatiu ai grija ca peretele de deasupra mesei sa fie vopsit intr-o culoare vesela. Poti adauga si tablouri, o fasie de tapet floral, o tabla pe care se poate scrie cu creta, fotografii, tablouri sau chiar fototapet.

  1. Un colt de bucatarie prietenos si foarte confortabil

Coltul pentru luat masa - elemente esentiale de decorUna dintre cele mai simple solutii pentru a amenaja coltul pentru mic dejun intr-un spatiu pe gustul tuturor este sa adaugi perne decorative de-a lungul intregii banchete si sa completezi ansamblul cu scaune joase, relaxante. Desigur, ar trebui sa pastrezi schema de culori a bucatariei si sa adaugi noi culori in décor numai dupa ce ai stabilit care este schema cromatica pe care vrei sa o obtii.

  1. Decor de sezon

Coltul pentru luat masa - elemente esentiale de decorSarbatorile de iarna sunt prilejul perfect pentru a decora coltul tau din bucatarie cu o fata de masa, seturi de masa si chiar ornamente de Craciun. In general, combinatia de rosu, alb si verde face un contrast placut si vesel daca bancheta este tapisata in culori mai inchise sau neutre. In plus, alegand astfel de accesorii pentru masa ii vei da intregii bucatarii un aer mai festiv si mult mai placut.

Daca vrei sa duci lucrurile si mai departe, poti instala o ghirlanda de beculete de pom de-a lungul marginii banchetei si a peretelui pentru ca seara tu si familia ta sa luati cina intr-o atmosfera cu adevarat intima si speciala.

  1. Foloseste spatiul la maximum

Coltul pentru luat masa - elemente esentiale de decorIn bucatariile de tip open space sau in bucatariile de mici dimensiuni ale apartamentelor trebuie sa iei mereu in considerare si lipsa de spatiu sau maximizarea acestuia. Scaunele pliante pot compensa aceasta nevoie de spatiu – pot fi stranse atunci cand nu folosesti coltul. Ai grija sa folosesti culori pale, calde si neutre cand iti amenajezi un astfel de colt pentru ca trebuie sa creezi impresia de spatiu aerisit, larg si confortabil vizual.

Poti sa ii dai coltului tau un aer de terasa mediteraneana folosid tonuri de alb, crem si bleu deschis, lemn natural si culori ale pamantului.

Tu ai un colt de luat masa in bucatarie? Cum l-ai amenaja pentru un plus de confort si functionalitate?

Lasă un răspuns