Sfaturi practice pentru viata in apartament cu animale de companie

Canapea plina de par. Pete de noroi prin casa. Podea zgariata. Acestea sunt situatii cu care te poti confrunta daca esti un detinator de animale de companie. Desi a avea o pisica sau un catel iti poate aduce multe satisfactii, animalele pot contribui si la distrugerea obiectelor de mobilier sau la murdaria generala.

Iti propunem cateva sfaturi practice de amenajare si trucuri ce iti vor face viata mai usoara cand ai un animal de companie.

Pastreaza multe jucarii la vedere

Sfaturi practice pentru viata in apartament cu animale de companieCatelusii, pisicutele sau iepurasii sunt cateva animale care iti pot distruge apartamentul foarte repede. Asigura-te ca ai o multime de jucarii de mestecat prin casa. In felul acesta vei reusi sa salvezi jaluzelele, mobilierul,  covorul, perdelele, cablurile electrice si orice altceva ce nu doresti sa fie distrus.

Alege suprafete negre

Suprafetele negre vor scoate mai putin in evidenta murdaria provocata de animale in comparatie cu unele deschise la culoare, deoarece noroiul adus de animalute de afara va fi tot inchis la culoare.

Tine-le pe langa tine

O multime de animale de companie au anxietate de separare, care se poate agrava daca sunt aduse intr-un spatiu mai mic decat apartamentul anterior, asa ca tine-le cat mai mult pe langa tine pana se obisnuiesc cu noul spatiu de locuit.

Alege un parchet laminat

Deoarece animalul tău de companie ta va umbla des cu ghearele netaiate pe podea, trebuie sa alegi un material rezistent, pentru a preveni eventualele daune. O solutie eficienta este  parchetul laminat: este durabil, fiind construit din placi cu miez foarte dens care ofera rezistenta la impact si la presiune. Stratul superior, in special, protejează lemnul de posibilele zgarieturi.

Asteapta-te la imperfectiune

Adevarul este ca animalele de companie sunt imprevizibile, indiferent de masurile de protectie pe care le iei pentru a le tine ocupate si departe de peretii tai, de covoare, de jaluzele si de obiecte. Sunt animale si vor face ceea ce fac animalele. Deci, nu te astepta de la ei la un comportament absolut perfect si fii pregatit sa cureti si sa remediezi anumite lucruri in numele lor.

Asadar, daca vrei sa ai o casa fara urme de zgarieturi pe orice suprafata vizibila, urmeaza sfaturile de mai sus!

Lasă un răspuns