Sfaturi pentru o casa mai calduroasa pe timp de iarna

Pe timp de iarna toti ne dorim sa ne bucuram de caldura si confort la noi acasa. Sigur ca am avut grija sa aerisim caloriferele si sa verificam sistemele de incalzire pentru a fi siguri ca vom beneficia de caldura, dar oare mai putem face si alte lucruri pentru a ne spori starea de bine?

Hai sa vedem azi impreuna cateva sfaturi si trucuri pentru a ne mentine casele mai calduroase in timpul sezonului rece.

sfaturi pentru o casa mai calduroasa pe timp de iarna

1. Permite-i soarelui sa iti incalzeasca locuinta

Chiar si pe timp de iarna razele soarelui aduc o caldura benefica. De aceea, daca esti plecat de acasa pe tot parcursul zilei, trage deoparte perdelele si lasa razele soarelui sa patrunda in casa. Nu este obligatoriu sa descoperi ferestrele chiar si in zonele casei unde soarele nu bate in mod direct, dar acolo unde ai lumina si caldura direct de la sursa, nu te sfii sa permiti caldurii naturale sa creasca temperatura din interior pentru cateva ore.

2. Inchide draperiile noaptea

Daca ai tinut draperiile deschise pe timpul zilei, acum este timpul sa le inchizi pentru a pastra caldura in casa. Pe timp de iarna se recomanda sa iti pui la ferestre draperii groase care impiedica pierderile de caldura. In plus, draperiile groase pe timp de iarna izoleaza mai bine camera.

3. Alege un covor gros si pufos

Ei bine, covoarele au fost inventate tocmai pentru scopul de a ne tine cald si de a izola termic o camera. Unele statistici arata ca o camera care nu are podeaua izolata cu un covor pierde cu 10% mai multa caldura decat o camera lipsita de covoare sau carpete.

Pe timp de iarna, se recomanda sa desavarsesti design-ul interior al oricarei incaperi din casa cu cate un covor pufos si confortabil. Mai mult, daca ai animale de casa, si el iti vor fi recunoscatoare pentru grija pe care le-o porti. Pe timp de iarna, o mocheta groasa este obligatorie in camerele copiilor pentru ca cei mici adora sa se joace pe podea.

4. Utilizeaza radiatoarele electrice… dar cu grija

Un radiator electric este o solutie buna in zilele cu adevarat friguroase sau in camera copilului. Desi consuma multa energie, radiatoarele sunt foarte utile si versatile. Cu toate acestea, radiatoarele sunt destul de periculoase pentru ca pot produce incendii.

Ca sa te bucuri de efectele benefice ale unui radiator ai grija sa tii toate materialele inflamabile departe de acesta. Mai mult, cel mai benefic lucru este sa te orientezi catre un radiator cu oprire automata (la 2-4 ore) si sa nu lasi niciodata radiatorul in priza pe timpul zilei.

5. Dormi la cald

Dincolo de a mentine casa calda, este mai important sa mentii persoanele incalzite si confortabile. De aceea nu te feri sa porti haine groase si pufoase atunci cand te relaxezi acasa cu familia. Un sfat pe care il dau specialistii este sa ai grija ca somnul sa iti fie calduros si placut.

Investeste in lenjerii de pat de bumbac, pentru ca tin cald dar nu favorizeaza disconfortul si in cuverturi de pat de calitate pentru ca somnul tau sa fie odihnitor si trupul tau sa isi regenereze energia de care are nevoie.

Tu cum mai mentii caldura in casa? Ce alte trucuri mai folosesti?

Lasă un răspuns